ua en ru

СПУ має намір повернути парламентсько-президентську республіку

Соціалістична партія України (СПУ) має намір відродити парламентсько-президентську форму правління шляхом повернення Конституції зразка 2004 р. Про це сказано в проекті передвиборної програми СПУ, оприлюдненій сьогодні.

У пункті програми, присвяченій відродженню народовладдя, також значаться: ліквідація райдержадміністрацій та передача їх функцій відповідним радам, мерам міст і селищних голів; запровадження виборів за відкритими партійними списками із внесенням цієї норми до Конституції; впровадження кадрового резерву на держслужбі, який буде формуватися з місцевої соціально активної та інтелектуальної молоді з профільною освітою; проведення обов'язкового референдуму на відповідній території на предмет довіри судді або його переобрання на другий термін; формування муніципальної міліції.

«Призначення перших керівників силових структур буде проводитися тільки з числа співробітників, які пропрацювали на відповідній території не менше п'яти років і отримали вотум довіри на відповідному референдумі. Протизаконні використання службового становища будь-яким суддею, прокурором, міліціонером, чиновником повинні розцінюватися як особливо тяжкі злочини», - сказано в проекті програми.

Пропозиції та зауваження до програми СПУ просить надсилати на електронну адресу zagal@socialist.in.ua з позначкою «обговорення передвиборчої програми».