ua en ru

СПУ має намір знизити рівень ПДВ в два рази - до 10%

Соціалістична партія України (СПУ) має намір знизити рівень ПДВ в два рази - з 20% до 10%. Про це йдеться в проекті виборчої програми СПУ, оприлюдненій сьогодні для обговорення.

Пунктом програми, спрямованим на створення сприятливого бізнес-клімату в країні, також передбачені: спрощення реєстрації, оподаткування та звітності при забезпеченні повної прозорості та істотного підвищення взаємної відповідальності підприємця і держави; створення загальнодержавних і регіональних програм програми економічного розвитку, заснованих на тісній співпраці держави і приватного капіталу; створення інвестиційного банку, що надає кредити під мінімальні відсотки на розвиток інноваційних технологій, нетрадиційної енергетики, стратегічних галузей промисловості, сільського господарства та харчової промисловості, сучасної транспортної інфраструктури та експорту, для розвитку малого та середнього бізнесу.

«Будуть введені п'ятирічні канікули на оподаткування прибутку для підприємств, створених шляхом залучення прямих інвестицій, а також надано право перші 10 років відносити на витрати кошти, використані підприємством на енергозберігаючі та екологічні програми. Також буде встановлено мораторій на відвідування силовими структурами і податковими органами підприємств приватної власності», - сказано в проекті програми.

Пропозиції та зауваження до програми СПУ просить надсилати на електронну адресу zagal@socialist.in.ua з позначкою «обговорення передвиборчої програми».