ua en ru

Попит на квартири в новобудовах Києва зростає

Як і минулого року, найпопулярнішою серед українців залишається покупка житла на первинному ринку. Такі тенденції на ринку вітчизняної неджимости озвучив президент Асоціації фахівців з нерухомості україни (АСНУ) Сергій Злидень,повідомляє УНН. За його словами, проблеми в економіці тільки збільшили різницю, зробивши «первинку» ще більш привабливою для інвестора.

Як і минулого року, найпопулярнішою серед українців залишається покупка житла на первинному ринку.
Такі тенденції на ринку вітчизняної неджимости озвучив президент Асоціації фахівців з нерухомості україни (АСНУ) Сергій Злидень,повідомляє УНН.
За його словами, проблеми в економіці тільки збільшили різницю, зробивши «первинку» ще більш привабливою для інвестора.
«Громадяни довіряють надійним будівельним компаніям. Цьому сприяло і держава, яка після проблем з недобудовами під час минулої кризи, значно удосконалила законодавчу базу. Також ми зіткнулися з різким зниженням довіри до банківського сектору. З-за чого люди воліють замість відкриття депозиту купити нерухомість. Адже прибутковість на ринку цілком порівнянна з банківськими ставками за депозитами в іноземній валюті. А в розрізі надійності ринок нерухомості набагато стабільніше банківської сфери», - повідомив президент АФНУ.
Експерт також зазначив, що трохи змінилися уподобання покупців на первинному ринку. Так, якщо в минулому році найпопулярнішими були однокімнатні квартири, то в цьому році покупці більше звертають увагу не на кількість кімнат, а на площу квартири.
«Тому найпопулярнішими зараз стали невеликі двокімнатні квартири, які лише трохи по площі відрізняються від однокімнатних», - резюмував С. Злидень.
Раніше експерт заявляв про те, що вартість житла в Києві до кінця літа істотно рости не буде.

Попит на квартири в новобудовах Києва зростає