ua en ru

Справедливість на 151 окрузі була встановлена завдяки діям "Батьківщини", - Крулько

Справедливість на 151 окрузі була встановлена завдяки діям "Батьківщини", - Крулько Фото: Руслан Богдан

Справедливість на 151 окрузі (Полтавська область) була встановлена завдяки діям представників партії "Батьківщина". Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Іван Крулько, коментуючи перемогу на довиборах у Верховну Раду кандидата від "Батьківщини" Руслана Богдана.

Зокрема, за словами Крулька, навіть коли окружна виборча комісія (ОВК) перебувала на стадії складання остаточного протоколу, "провладні члени комісії намагалися зірвати процес встановлення результатів виборів".


"Провладні члени комісії намагалися зривати засідання: одні виходять із засідання, інші заходять. Голова ОВК подав заяву до правоохоронних органів про те, члени ОВК неправомірно покидають засідання. Адже це є спробою зриву виборчого процесу і перешкоджанням встановлення результатів виборів в окрузі", – повідомив депутат.

Крім того, за його даними, кандидат-самовисуванець, який у підсумку посів 2-е місце, вимагав повного перерахунку голосів по всіх дільницях. При цьому, сьогодні Полтавський адміністративний суд відмовив у задоволенні його позовної заяви.

"Злагодженими діями команди партії "Батьківщина" справедливість була встановлена і ОВК була змушена діяти відповідно до закону. Справедливість таки перемогла!", - додав Крулько.

Зазначимо, згідно з даними на офіційному сайті Центральної виборчої комісії, за кандидата від "Батьківщини" Руслана Богдана проголосували 21,64% виборців. Варто підкреслити, що результати виборів на 151-окрузі встановлювали найдовше з усіх 7 округів.

У "Батьківщині" повідомляли, що упродовж 4 днів робота ОВК №151 блокувалася різними способами – від мінування приміщення до штучної відсутності кворуму.

Нагадаємо, у 183-ому окрузі в Херсонській області переміг кандидат від "Батьківщини" Юрій Одарченко.