ua en ru

Спорткомплекс "Київ-Арена" планується відкрити на початку 2015 р., - Азаров

Спортивно-розважальний комплекс "Київ-Арена" планується відкрити на початку 2015 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час церемонії закладання капсули на місці будівництва "Київ-Арени", яка буде збудована для проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 р, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розпочинається будівництво багатофункціонального спортивно-розважального комплексу, якого так потребує наша столиця. Ми взяли курс на те, щоб такі комплекси, які будуть збудовані практично в усіх великих містах, стали центрами для проведення різноманітних спортивних і культурних заходів, концертів, наукових конференцій тощо", - заявив Азаров.

Водночас він закликав будівельників будувати швидко і якісно: "І на початку 2015 р. я сподіваюся разом з вами перерізати стрічку і відкрити цей багатофункціональний комплекс", - зазначив він.

За словами Азарова, зазначений комплекс будуватимуться за рахунок інвестиційних ресурсів без залучення бюджетних коштів. Розпочала будівництво "Київ-Арени" компанія DeVision.

Проект будівництва концертно-спортивного центру "Київ-Арена" затверджений на початку поточного року. Унікальний зал-трансформер під час концертних заходів розрахований на 20 тис. глядачів, баскетболу - 17,4 тис., хокею - 15,34 тис. Час, необхідний для трансформації арени з одного формату в інший, становить 12 годин.

Читайте також: Азаров сьогодні візьме участь у закладенні капсули, приуроченому початку будівництва спортивного центру "Київ-Арена"