ua en ru

Список професій із достроковим виходом на пенсію буде розширено, - Гройсман

Список професій із достроковим виходом на пенсію буде розширено, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман розповів про розширення переліку професій з достроковим виходом на пенсію

Деякі спеціальні пенсії після проведення пенсійної реформи будуть обмежені

Завдяки пенсійній реформі список професій, які дають можливість дострокового виходу на пенсію, буде розширено. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Є шкідливі професії, наприклад, шахтарі або сталевари, які не можуть працювати 25 років біля печі. Там зовсім інші умови і зовсім інші наслідки для здоров'я працівників. Так ось, є такі список 1 і список 2, минулого року вони були трохи скорочені, але зараз ця реформа дає нам можливість ці списки не просто зберегти, але й розширити", - сказав він.

Глава уряду додав, що незважаючи на те, що деякі спеціальні пенсії після проведення пенсійної реформи будуть обмежені, спеціальні пенсії для військовослужбовців збережуться.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається на ухвалення Верховною Радою пенсійної реформи до кінця цієї сесії.