ua en ru

До списків щодо виплати монетизованої частини субсидій включено близько 1,5 млн осіб, - Розенко

До списків щодо виплати монетизованої частини субсидій включено близько 1,5 млн осіб, - Розенко Фото: Павло Розенко

Уряд прийняв рішення про необхідність поступового переходу до монетизації субсидій

До списків щодо виплати монетизованої частини невикористаних субсидій включено близько 1,5 млн осіб. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час селекторної наради, повідомляє його прес-служба у Facebook.

Так, Розенко повідомив, що на сьогодні до списків, за якими буде проводитися виплата монетизованої частини зекономлених субсидій, включено близько 1,5 млн осіб.

"З урахуванням інформації, яка сподіваюся найближчим часом буде надана, ця цифра буде становити до 2 млн родин, як ми і прогнозували", - повідомив він.

За словами Розенка, уряд прийняв прогресивне рішення про необхідність поступового переходу до монетизації субсидій і із перших кроків в цьому напрямку є монетизація частини невикористаних субсидій, зокрема, на оплату послуг газо- та електропостачання.

"До 1 червня всі підприємства, які надають послуги газо- та електропостачання, мали надати до управлінь соцзахисту перелік осіб, котрі мають право на отримання відповідної компенсації. На сьогодні, із 1,5 тис. підприємств органам соцзахисту населення надали такі списки осіб 1,2 тис підприємств", - повідомив Розенко.

ПАВЛО РОЗЕНКО ВИМАГАЄ РОЗІБРАТИСЯ З ПРИЧИНАМИ НЕНАДАННЯ ГАЗО- ТА ЕЛЕКТРОПОСТАЧАЛЬНИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ОСІБ, ЯКІ МАЮТЬ НЕВИКОРИСТАНІ СУБСИДІЇ Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вимагає невідкладно розібратися з причинами ненадання 300 підприємствами надавачами послуг газо- та електропостачання інформації про осіб, які мають право на отримання готівкових коштів внаслідок економії субсидій. «Як ви знаєте, Уряд прийняв прогресивне рішення про необхідність поступового переходу до монетизації субсидій. Одним із перших кроків в цьому напрямку є монетизація частини невикористаних субсидій на оплату послуг газо- та електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії. До 1 червня всі підприємства, які надають послуги газо- та електропостачання, мали надати до управлінь соцзахисту перелік осіб, котрі мають право на отримання відповідної компенсації. На сьогодні, із 1,5 тис підприємств органам соцзахисту населення надали такі списки осіб 1,2 тис підприємств», - повідомив Павло Розенко під час селекторної наради. «Звертаюся до представників Міненерго, Мінрегіонбуду і до НКРЕ КП невідкладно надати детальну інформацію про причини ненадання понад 300 підприємствами відповідної інформації, розібратися чому цими підприємствами було зірване виконання постанови Уряду та забезпечити подання відповідних списків у найкоротші терміни», - наголосив він. Павло Розенко поінформував, що у Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Харківській та Хмельницькій областях інформацію надали усі підприємства-надавачі послуг. «На жаль, не в повному обсязі інформація надана у Тернопільській та Черкаській областях. У Чернівецькій, Миколаївській областях і м. Києві відповідну інформацію не надало жодне з газопостачальних підприємств. Це абсолютно неприпустима ситуація!», - підкреслив Віце-прем’єр. За словами Розенка, на сьогодні до списків, за якими буде проводитися виплата монетизованої частини зекономлених субсидій, включено близько 1,5 млн осіб. «Тобто з урахуванням інформації, яка сподіваюся найближчим часом буде надана, ця цифра буде становити до 2 млн родин, як ми і прогнозували», - зазначив він.

Опубліковано Прес-служба Павла Розенка 15 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що монетизувати субсидії зможуть 1,5 млн сімей.