ua en ru

Спікер польського Сенату застеріг Україну від ухвалення постанови про геноцид

Спікер польського Сенату застеріг Україну від ухвалення постанови про геноцид Фото: на думку Карчевського, Польща повинна говорити правду про Волинську трагедію

Карчевський вважає, що Польща повинна говорити правду про Волинську трагедію

Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський підтримує ухвалення польськими парламентарями постанови щодо Волинської трагедії та застерігає Верховну Раду України від ухвалення постанови про геноцид щодо українців, вчинений поляками. Про це він сказав в ефірі Radio Jedynka.

Польський маршалок вважає, що лише діалог може дати надію на порозуміння між українцями та поляками на тему спільної історії.

На його переконання, Польща мусить говорити правду про Волинську трагедію, тому ухвалення постанови польським парламентом щодо визнання її геноцидом було свідченням цього.


"Треба йти до істини. Ми зробили сміливий та рішучий крок, бо те, що зробили українці, було геноцидом", - підкреслив маршалок.

Карчевський зазначив, що зустрічі з українськими політиками показали, що хоча вони не хочуть відверто розмовляти про Волинську трагедію, взаємини Варшави і Києва є добрими.

Нагадаємо, у зв'язку з тим, що Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом, комітет ВР у закордонних справах засудив односторонні дії Сенату і Сейму.