ua en ru

Spiegel: у Берліні не бачать передумов для повернення Росії до G8

Spiegel: у Берліні не бачать передумов для повернення Росії до G8 Фото: в уряді Меркель не бачать підстав повертати РФ до числа "великих"

У Меркель констатують: "Формат G8 мертвий"

За оцінками відомства федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Росія навряд чи зможе знову приєднатися до міжнародного формату Великої сімки як восьмий учасник переговорів. Там констатують, що "формат G8 мертвий", повідомляє журнал Spiegel.

За словами представників відомства, зараз ніщо не вказує на те, що Москва виконає умови для свого повернення в коло провідних індустріальних держав. Крім того, відродженню формату "великої вісімки" активно перешкоджає Вашингтон.


Як відомо, формат "великої вісімки" припинив своє існування після того, як РФ анексувала Крим. Із 2014 року Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, США і Японія зустрічаються без Росії.

Нагадаємо, 10 квітня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Хіросімі (Японія) висловився за повернення РФ до складу Великої вісімки. Водночас, за його словами, у цьому році передумов для повернення до G8 немає. Основними умовами для цього глава МЗС ФРН назвав необхідність російського вкладу в політичне врегулювання конфлікту в Україні і тривалу "конструктивну роль" у справі мирного врегулювання в Сирії.