ua en ru

"Спецтехноекспорт" та Aselsan домовилися про виробництво турецьких систем радіозв’язку в Україні

"Спецтехноекспорт" та Aselsan домовилися про виробництво турецьких систем радіозв’язку в Україні Фото: Aselsan (з відкритих джерел)

"Спецтехноекспорт" та турецька компанія Aselsan сьогодні підписали меморандум про співпрацю

Держкомпанія "Спецтехноекспорт" підписала меморандум про співпрацю з турецькою компанією Aselsan. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу держконцерну "Укроборонпром".

Як повідомляється, компанії домовилися про виробництво турецьких систем радіозв’язку в Україні.

"Державна компанія "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", підписала з турецькою компанією Aselsan меморандум про організацію спільного виробництва турецьких засобів радіозв’язку в Україні. Домовленості планується реалізувати за механізмом офсетних зобов’язань між компаніями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виробництво турецьких систем радіозв’язку в Україні надасть Міністерству оборони України доступ до найсучасніших технологій у сфері зв’язку.

Також повідомляється, що "Спецтехноекспорт" в грудні 2016 року підписало з Aselsan першу угоду про імпорт радіостанцій УКВ зв’язку для Міноборони.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що"Укроборонпром" працює над відновленням потенціалу в галузі виробництва контрбатарейних радарів станцій радіотехнічної розвідки для потреб Збройних сил України (ЗСУ).

Крім того, у "Спецтехноекспорті" повідомляли, що Україна та Канада спільно розвиватимуть високі технології у літакобудуванні.