ua en ru

Спецслужби заздалегідь були попереджені про підготовку теракту в Санкт-Петербурзі

Спецслужби заздалегідь були попереджені про підготовку теракту в Санкт-Петербурзі Фото: теракт в метро Санкт-Петербурга

Інформацію про підготовку теракту спецслужбам надав росіянин

Спецслужби заздалегідь були попереджені про підготовку теракту в метро Санкт-Петербурга, вони "вели" організаторів, але запобігти вибухам в метро вдалося лише частково. Про це повідомляє РБК.

Як наголошується, одна з бомб не була приведена в дію. Інформацію про підготовку теракту спецслужбам надав росіянин, який співпрацював з забороненою в Росії терористичною організацією "Ісламська держава" і затриманий після повернення з Сирії.

Крім того, він знав деяких учасників відправленої в Росію диверсійної групи, однак підтримував з ними телефонний зв'язок.

Повідомляється, що інформатор спецслужб займав нижчий щабель в ієрархії бойовиків.

"Визначивши таким чином мобільні номери передбачуваних терористів і пробивши їх, оперативники з'ясували, що всі сім-карти були придбані на ринках і не прив'язані до реальних людей, тому були змушені обмежитися прослуховуванням переговорів бойовиків, сподіваючись у підсумку знайти їх самих або хоча б з'ясувати подробиці їхніх задумів", - йдеться в повідомленні.

Видання уточнює, що поки що це попередні, офіційно не підтверджені дані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін приїхав на місце теракту в Санкт-Петербурзі.