ua en ru

Спецслужби Великобританії захищатимуть партії від хакерів із РФ

Спецслужби Великобританії захищатимуть партії від хакерів із РФ Фото: кібервійна

Захист електронних комунікацій партій і всієї виборчої системи - "пріоритетне завдання" NCSC

Захист електронних комунікацій політичних партій і всієї виборчої системи Великобританії від втручання хакерів ззовні, зокрема з Росії, став "пріоритетним завданням" для спецслужб країни. Про це повідомляє The Sunday Times.

У Національному центрі кібербезпеки Великобританії (NCSC) побоюються, пише видання, що "діючі за підтримки Кремля" хакери можуть викрадати дані з внутрішнього листування політичних партій і баз даних виборців і потім публікувати їх у відкритому доступі, щоб нанести збиток репутації певним політичним партіям і організаціям і зіпсувати ставлення до них виборців.

За даними газети, глава центру Кіаран Мартін направив керівництву партій лист, в якому запропонував їм "експертну допомогу в посиленні їх мережевої безпеки і захисту від кібератак і дій хакерів". Напередодні парламентських виборів 2020 року центр організовує семінари для політичних партій.

"Захист політичної системи Великобританії від ворожої кіберактивності є одним із пріоритетів нашої діяльності, тому ми розробили рекомендації для політичних партій і проведемо спеціальні семінари щодо заходів комп'ютерної безпеки", - зазначив Мартін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери з Росії продовжують здійснювати кібератаки на сервери в США: вони зламують сервери "ліберальних груп" для отримання компромату та вимагання грошей.