ua en ru

Спецслужби дізналися про наміри ІД напасти на синагогу в Стамбулі

Спецслужби дізналися про наміри ІД напасти на синагогу в Стамбулі Фото: Спецслужби дізналися про наміри ІД напасти на синагогу в Стамбулі

Спецслужби якої країни поділилися інформацією Sky News, не уточнюється

Спецслужбам стало відомо, що терористична організація "Ісламська держава" планує атаки на єврейські школи, дитячі садки та юнацькі організації в Туреччині. Про це повідомляє британський телеканал Sky News з посиланням на джерело в спецслужбах.

У повідомленні зазначили, що найбільш ймовірною метою терористів є синагога у стамбульському районі Бейоглу, при якій працюють школа і громадський клуб.

Крім того, джерело заявило, що мова йде про "більш ніж реальну загрозу".

"Ми не знаємо, коли планується провести атаку. Це можуть бути найближчі 24 години або наступні кілька днів", - зазначили в повідомленні.

Повідомляється, що відомості про підготовлюваний теракт були отримані при допиті бойовиків ІД, заарештованих в турецькому місті Газіантеп на минулому тижні.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у своєму виступі, присвяченому загибелі чотирьох людей в результаті вибуху в Стамбулі заявив, що країну захлеснула одна з найбільших хвиль терору в її історії.