ua en ru

Спецслужби РФ активно вербують українців для участі у бойових діях на Донбасі, - Клімкін

Спецслужби РФ активно вербують українців для участі у бойових діях на Донбасі, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Клімкін заявив, що за змістом дипломатичних відносин в України та РФ немає

Спецслужби Російської Федерації активно вербують українців для участі у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі "5 каналу".

Разом з тим, він додав, що Україна використовує дипломатичні відносини з Росією для допомоги українцям, які знаходяться на території РФ.


"Чи є у нас зміст сьогодні у дипломатичних відносинах з Росією? Чи щось відбувається на дипломатичному рівні з Росією? Нічого. Тобто, за змістом дипломатичних відносин в нас немає. За формою вони є. Для чого ми їх використовуємо - для допомоги українцям, які знаходяться в Росії. Ми допомагаємо політичним в'язням, людям, які потерпають і всім українцям", - заявив Клімкін.

За його словами, українське МЗС має дані, згідно яких спецслужби Росії активно вербують громадян України на території північного сусіда для участі для участі у бойових діях на Донбасі.

"За формою, з точки зору гуманітарних стосунків, дипломатичні відносини працюють, а Росія це свідомо використовує для провокування. Якщо Росія піде цим шляхом (розрив дипвідносин - ред.), то це буде ініціатива Росії і її відповідальність", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявляв, що Україна не має наміру розривати дипвідносини з РФ.