ua en ru

Спецслужба США визнала міграційний указ Трампа неефективним

Спецслужба США визнала міграційний указ Трампа неефективним Фото: ефективність указу Трампа піддали сумніву в МВБ США

Міністерство внутрішньої безпеки США назвало неефективною заборону на в'їзд до США громадян 7 країн

Міністерство внутрішньої безпеки США назвало неефективною заборону на в'їзд до США громадян семи країн, запроваджену президентом Дональдом Трампом. Про це передає ВВС.

Зазначено, що Білий дім доручив спецслужбам США оцінити заходи, вжиті президентом. У рамках цієї роботи міністерство підготувало доповідь, де йдеться про те, що "громадянство навряд чи є надійним індикатором потенційної терористичної активності".

Речник міністерства Джилліан Крістенсен підтвердила справжність документу. Водночас, як вона пояснила, йдеться, скоріше, про "коментарі на основі відкритих джерел, а не про повноцінну доповідь за результатами глибоких міжвідомчих досліджень".

При цьому Крістенсен назвала "абсурдними і фактично помилковими" припущення про те, що висновок міністерства має політичне забарвлення.

Коментуючи американським ЗМІ реакцію Трампа на цю доповідь, представник Білого дому Майкл Шорт сказав, що "це не той повний розвідувальний аналіз, про який просив президент".

"Розвідувальні служби зводять у єдине ціле всеосяжну доповідь на основі всіх доступних джерел, яка буде базуватися на розвідданих, а не на політиці", - заявив він.

Нагадаємо, відразу після вступу на посаду Дональд Трамп тимчасово заборонив в'їзд у США громадянам семи країн: Іраку, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану і Ємену. Це призвело до анулювання 100 тисяч віз. Рішення президента спровокувало багатотисячні протести в США. Згодом федеральний суд у Сіетлі призупинив дію указу на час розгляду скарги на документ. Адміністрації президента поки що не вдалося оскаржити це рішення.

Днями глава США пообіцяв найближчим часом вжити "нових заходів" для ухвалення нової версії його указу про обмеження імміграції з низки мусульманських країн.