ua en ru

Спецпрокурор США дізнався справжні причини звільнення глави ФБР

Спецпрокурор США дізнався справжні причини звільнення глави ФБР Фото: Джеймс Комі (flickr.com/Rich Girard)

У розпорядженні Мюллера опинилася чернетка листа, в якому вказано, чому Трамп звільнив Комі

У розпорядженні спецпрокурора Сполучених Штатів Америки Роберта Мюллера, який розслідує зв'язки президента США та Росії, опинилася чернетка листа, в якому вказано, чому Дональд Трамп звільнив главу ФБР. Про це з посиланням на близькі до розслідування джерела повідомляє The Associated Press.

За даними двох джерел, знайомих із процесом, цей лист був написаний за кілька днів до звільнення очільника ФБР Джеймса Комі та не був оприлюднений через заперечення адвоката президента.

"Трамп кипів від люті через Комі протягом декількох тижнів, засмучений тим, що він не хотів публічно заявити про те, що відносно президента не ведеться розслідування, про що він приватно запевнив президента США", - пише видання.

Зазначено, що новий лист може викликати нові питання до мотивів Трампа, коли він готувався звільнити Комі. Зокрема, чи намагався Трамп стримати Комі у розслідуванні ФБР щодо зв'язків його команди з Росією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний прокурор США з розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори, екс-директор ФБР Роберт Мюллер допитає у "російській справі" високопоставлених чиновників Білого дому.