ua en ru

Спецпрокурор з РФ допитає колишнього прес-секретаря Білого дому, - WP

Спецпрокурор з РФ допитає колишнього прес-секретаря Білого дому, - WP фото: Білий будинок (obamawhitehouse.archives.gov)

Спецпрокурор хоче допитати екс-голову апарату Білого дому Райнса Прибаса

Спецпрокурор США Роберт Мюллер планує допитати колишніх і діючих співробітників Білого дому. Про це повідомляє The Washington Post.

Як наголошується, Мюллер, ведучий розслідування передбачуваного втручання РФ у вибори в США, хоче допитати, зокрема, тимчасово виконуючу обов'язки директора з комунікацій Білого дому Хоуп Хікс, а також колишнього прес-секретаря президента Шона Спайсер і екс-голову апарату Білого дому Райнса Прибаса.

На думку спецпрокурора, вони стали свідками кількох епізодів, пов'язаних з розслідуванням втручання Росії на президентських виборах в 2016 році. Таким чином, Мюллер продовжує цікавитися оточенням президента США Дональда Трампа.

Видання підкреслює, що особи, яких збирається допитати спецпрокурор, були свідками прийняття главою держави таких рішень, як звільнення директора ФБР Джеймса Комі, також вони мали доступ до важливих з точки зору команди Мюллера, документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що син президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа зустрічався з адвокатом з Російської Федерації (РФ), щоб "дізнатися про профпридатність кандидата в президенти США Хілларі Клінтон.