ua en ru

Спецпредставник президента США підтвердив звільнення Старого міста Ракки від ІДІЛ

Спецпредставник президента США підтвердив звільнення Старого міста Ракки від ІДІЛ Фото: Ракка (rfsmediaoffice.com)

Протягом двох діб зі Старого міста Ракки евакуювали 1 тис. цивільних осіб

Демократичні сили Сирії звільнили Старе місто Ракки від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це в Twitter написав спеціальний представник президента США при міжнародній антитерористичній коаліції Бретт Макгерк.

"Нова віха: Демократичні сили Сирії протягом останніх 48 годин повністю звільнили Старе місто Ракки (вона довгий час була фортецею ІДІЛ) і евакуювали 1 тис. цивільних осіб", - повідомив Макгерк.

Нагадаємо, 1 вересня курдсько-арабські формування повідомили про встановлення контролю над Старим містом Ракки. Зазначалося, що після падіння іракського міста Мосул Ракка залишається останнім великим містом під контролем терористичної організації "Ісламська держава".

З початку наступу Демократичних сил Сирії на Ракку з цього міста бігли десятки тисяч мирних жителів. У ЗМІ неодноразово з'являлися повідомлення про загибель цивільних осіб в результаті нальотів на Ракка авіації коаліції, очолюваної США. ООН звинуватила ІДІЛ у використанні мирного населення як живих щитів.

Угруповання ІДІЛ захопило Ракку в 2014 році.