ua en ru

Спецназ ГРУ перебуває в Україні з березня 2014 р., - СБУ

Спецназ ГРУ перебуває в Україні з березня 2014 р., - СБУ Спецназівці ГРУ з спецоружием (фото СБУ)

Військовослужбовці ГРУ за участь у бойових діях в Україні отримують грошові премії

Військовослужбовці 3-ї Окремої бригади спецпризначення Головного розвідуправління (ГРУ) Росії знаходяться на території України з березня 2014 року. Про це на брифінгу заявив начальник департаменту контррозвідки у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України (СБУ) Віталій Найда, передає кореспондент РБК-Україна.

"З березня 2014 р. спецназівці ГРУ ГШ ЗС РФ знаходяться незаконно на території України. Після незаконної анексії Криму і після того, як фактично активна фаза конфлікту, спровокована РФ, була завершена, 3-а окрема бригада спецназу ГРУ була перекинута на територію Луганської області і приблизно з квітня минулого року знаходиться в Луганській області на основі ротації", - заявив Найда.

За його словами, в Україні перебували групи у складі приблизно 200-220 російських військовослужбовців. З моменту їх перебування в Україні вже минуло близько 4 ротацій диверсійних груп.

Найда зазначив, що СБУ має документальне підтвердження перебування цих російських військовослужбовців в Україні.

За його словами, після затримання двох російських військових, інша частина російських диверсантів була евакуйована в Росію.

Спецназ ГРУ перебуває в Україні з березня 2014 р., - СБУ

(Місця розвідувально-диверсійної активності ДРГ затриманого Євгена Єрофєєва в тилу сил АТО, фото СБУ)

Нагадаємо, 16 травня в районі міста Щастя були затримані двоє російських спецназівців - Олександр Александров Євген Єрофєєв.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що затримані на Донбасі спецназівці є колишніми військовими.