ua en ru

У Спецкомітеті конгресу США вивчать дані про прослуховування Трампа

У Спецкомітеті конгресу США вивчать дані про прослуховування Трампа Фото: у Спецкомітеті конгресу США вивчать дані про прослуховування Трампа

Інформація про стеження адміністрації Барака Обами за кандидатами в президенти буде перевірена

Комітет у справах розвідки в Палаті представників перевірить інформацію про можливе стеження уряду за кандидатами на пост президента США. Про це йдеться в заяві глави спецкомітету Девіна Нуньєс.

Як наголошується, перевірка пройде в рамках раніше розпочатого розслідування, що стосується передбачуваного втручання Росії у передвиборну гонку в США.

"У зв'язку з цим комітет перевірить, чи здійснював уряд стеження за ким-небудь з учасників передвиборної гонки або їх заступників, і ми продовжимо розслідування, якщо будуть знайдені якісь докази", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, президент США Дональд Трамп закликав конгрес перевірити, чи не зловжила повноваженнями адміністрація Барака Обами, яка нібито прослуховувала телефони під час передвиборної гонки.

"Президент Трамп попросив, щоб в рамках розслідування про діяльність Росії комітети конгресу з розвідки виконали свої повноваження щодо нагляду та з'ясували, чи були порушені повноваження виконавчої влади в 2016 році", - сказав прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що має намір підписати новий міграційний закон, що обмежує в'їзд в США.