ua en ru

Спецкомісія Ради просить Гройсмана розібратися у ситуації з приватизацією ДПЗКУ

Спецкомісія Ради просить Гройсмана розібратися у ситуації з приватизацією ДПЗКУ Фото: депутати просять Гройсмана розібратися з приватизацією ДПЗКУ (pzcu.gov.ua)

Комісія просить прем'єр-міністра провести службову перевірку діяльності керівництва підприємства

Робоча група при Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням розібратися в ситуації з приватизацією ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" та ПАТ "Аграрний фонд". Про це йдеться у повідомленні на сайті парламенту.

Як повідомляється, комісія констатувала відсутність прогресу у врегулюванні проблемних питань приватизації ДПЗКУ, зокрема щодо погодження приватизації державного пакета акцій підприємства з основним кредитором корпорації - Ексімбанком Китаю.

У зв'язку з цим, депутати звернулися до прем'єра з проханням провести службову перевірку щодо невиконання вимог чинного законодавства України щодо строків передачі пакета акцій ПАТ "ДПЗКУ", а також ще одного державного аграрного підприємства ПАТ "Аграрний фонд" до сфери управління Фонду державного майна для подальшої приватизації.

Що стосується приватизації ПАТ "Аграрний фонд" слід зазначити, що Фондом державного майна України було прийнято рішення ще у грудні 2016 року про приватизацію пакета акцій у розмірі 100%, який належить державі, у статутному капіталі зазначеного підприємства, але досі пакет акцій підприємства не передано у сферу управління фонду.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві аграрної політики заявили про загрозу дефолту ДПЗКУ.