ua en ru

Фахівці "Рівнегазу" перевірили газові прилади в будинках майже 120 тис. жителів

Фахівці "Рівнегазу" перевірили газові прилади в будинках майже 120 тис. жителів Фахівці "Рівнегазу" перевірили газові прилади в будинках майже 120 тис. жителів

З метою підвищення рівня безпеки при користуванні газом в побуті з початку нинішнього року фахівці ПАТ "Рівнегаз" провели планово-технічне обслуговування в будинках майже 117 тис. жителів Рівненщини. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За виявлені порушення, які становлять загрозу для життя і здоров'я мешканців, фахівцям "Рівнегазу" довелося припинити газопостачання споживачам 4176.

Як свідчить статистика, основними причинами аварійних ситуацій і нещасних випадків при користуванні газом у побуті традиційно залишається самовільне встановлення та заміна газових приладів і їх використання не за призначенням.

Ще одним частим порушенням серед рівнян є нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані димових і вентиляційних каналів (ДВК).

"Особливо пильними повинні бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи - котлів та водонагрівачів. При несправних димоходах і вентканалах продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні. Тому ДВК-система завжди повинна бути справною. Для цього її треба періодично обстежувати, а при необхідності - прочищати і ремонтувати", - зазначає технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.