ua en ru

Фахівці "Хмельницькгазу" виявили близько 200 крадіжок природного газу

У минулому році ПАТ "Хмельницькгаз" задокументовано біля 200 крадіжок блакитного палива, чим завдано державі збитків на суму 1 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Так, зафіксовано 160 втручань в роботу лічильників, 12 самовільних врізок в систему газопостачання, з яких значна частина у приватному секторі. Крім того, біля 30 самовільних відновлень газопостачання, що наражає на величезну небезпеку не лише мешканців будинку, а й оточуючих.

Як правило, зазначили у прес-службі, це здійснює та категорія споживачів Хмельницької області, яким було припинене газопостачання через багатотисячні борги за газ. Левова частка крадіжок газу виявляється при знятті лічильників на чергову державну повірку при виконанні зовнішнього огляду лічильника і встановлених на приладі пломб заводу-виробника та газорозподільної компанії.

"Хочу попередити користувачів газу, що такі ризиковані та протизаконні дії обійдуться їм в кругленьку суму: штрафом від 20-30 тис. грн. за втручання в роботу лічильника та понад 100 тис. грн. за здійснення самовільної врізки в газопровід. Крім того, компанія на сьогодні забезпечена новітньою апаратурою, зокрема, відеоінспекційними камерами та приладами-трасошукачами, яких у нас нині 23 одиниці", - наголошує головний інженер компанії Олександр Лоб.