ua en ru

Голова ради РФ з прав людини попросив Путіна припинити інформаційну війну проти України

Глава президентської ради з прав людини Михайло Федотов звернувся до Володимира Путіна з пропозицією відмовитися від інформаційної війни проти України і перейти до політики "інформаційного взаєморозуміння".

Глава президентської ради з прав людини Михайло Федотов звернувся до Володимира Путіна з пропозицією відмовитися від інформаційної війни проти України і перейти до політики "інформаційного взаєморозуміння".

Про це Федотов сказав під час засідання ради, в якому брав участь Володимир Путін (стенограма опублікована на офіційному сайті Кремля).

"Тільки перейшовши від інформаційної війни до інформаційного взаєморозуміння, ми зможемо поступово відновити братні, дружні стосунки між народами Росії і України", - сказав Федотов. На його думку "взаємна ворожнеча - це катастрофа для обох країн, це безглуздість".

Федотов також запропонував президенту скористатися високим рейтингом влади в суспільстві для "демілітаризацію свідомості", і проведення не військовою, а "громадянської мобілізації, націленої на вирішення реальних проблем мирного в нашій країні часу". "Давайте частіше показувати по телебаченню фільми за творами Гоголя, створювати передачі про творчість Тараса Шевченка, запрошувати українських артистів, письменників, художників, вчених. Нас усіх стільки пов'язує з Україною, з цим прекрасним народом. Це треба культивувати, захищати. А мерзотники є, на жаль, в кожному народі", - додав глава РПЛ.

На думку Федотова, мирний час потребує виховання інших стереотипів поведінки. Він вважає, що підозрілості і ворожості, які згубно позначаються на інтелектуальному потенціалі нації, потрібно протиставити відкритість і прагнення до співпраці, "які завжди допомагали нашому руху по шляху модернізації та гуманізації російського суспільства".

Президент у своєму слові сказав, що вважає відчуження російського і українського народу трагедією. "Неможливо дивитися без сліз на те, що там відбувається, по-перше. І, по-друге, на саму головну трагедію, яка розгортається перед нашими очима, - на відчуження українського і російського народів", - сказав Путін.

Президент також сказав, що в реакції на українську кризу гуманітарні чинники важливіше правових. "Ми не можемо склавши руки дивитися на те, як люди просто помирають або від голоду, або без медикаментів, без надання медичної допомоги", - заявив Путін.

На цьому ж засіданні керівник міжнародної громадської організації "Справедлива допомога", член РПЛ Єлизавета Глінка звернулася до Володимира Путіна з скаргою на ФМС, бездіяльність якої, за її словами, ускладнює становище українських дітей, які проходять лікування у лікарнях Росії. "Два тижні тому я привезла сюди 12 дітей, а співробітники ФМС досі не з'явилися в лікарні", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени президентського РПЛ на щорічній зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним 14 жовтня розкажуть про ситуацію з дотриманням прав людини в зоні конфлікту на сході України.