ua en ru

СПБУ "Незалежність" почне бурові роботи на Одеському родовищі газу в 2012 р., - "Чорноморнафтогаз"

Самопідйомна плавуча бурова установка "Незалежність" почне бурові роботи на Одеському родовищі газу в 2012 р. Про це повідомляє прес-служба ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Відзначається, що 4 жовтня 2012 р. було проведено транспортування СПБУ "Незалежність" через протоку Босфор. Для здійснення проходження під двома мостами на буровій установці демонтували частини трьох опорних колон і бурової вишки. Остаточний монтаж СПБУ буде проведений в турецькому порту Гіресун, після чого бурова "Незалежність" до кінця поточного року буде доставлена ​​на Одеське родовище на Чорноморському шельфі України.

Перший етап роботи нової бурової установки - участь в облаштуванні Одеського і Безіменного родовищ.
Передбачається, що використання СПБУ (СПБУ "Петро Годованець" з червня веде експлуатаційне буріння на платформі БК-1 Одеського родовища) дозволить добути з родовищ в 2013 р. більше 600 млн куб. м газу, а з 2014 р. - вийти на рівень річного видобутку на промислах понад мільярд кубометрів.

Читайте також: "Чорноморнафтогаз" планує до 2015 р. збільшити видобуток газу на шельфі Чорного і Азовського морів в 3 рази - до 3 млрд куб. м