ua en ru

Врятований моряк розповів подробиці аварії суховантажу в Чорному морі

Врятований моряк розповів подробиці аварії суховантажу в Чорному морі Фото: суховантаж "Герої Арсеналу"

Вцілілим виявився моторист затонулого судна громадянин України Костянтин Черненко

З 12 членів екіпажу затонулого суховантажу "Герої Арсеналу" з води вдалося дістати трьох моряків, але лише одного з них - живим. Вцілілим виявився моторист затонулого рано вранці судна громадянин України Костянтин Черненко, передає "Російська газета".

"Рятувальники підняли постраждалого на борт в стані сильного переохолодження, зараз його стан задовільний. За словами моряка, на судні він працював мотористом. Він розповів, що за сигналом SOS всі члени екіпажу зібралися на містку корабля, на всіх були одягнені гідрокостюми. Після аварії судна рятувалися на шлюпках і плотах", - зазначають у повідомленні.

Повідомляється, що НП сталася в 14 милях південніше Керченської протоки. За інформацією джерела в правоохоронних органах, подолавши Керченську протоку, судно вирішило тут перечекати шторм і кинуло якір.

"Знятися з якірної стоянки суховантаж не зумів через великі хвилі, які натягнули якірний ланцюг і розкололи корабель. Це сталося близько 3 годин 30 хвилин: точний час відомо по сигналу SOS, що надійшов з борту судна", - додають у виданні.

Експерти вважають, що корабель повинен був перечекати шторм в безпечній бухті, а не виходити в море, але правоохоронці поки не називають причини катастрофи, вважаючи це передчасним.

Нагадаємо, Агентство морського транспорту Грузії заявило, що технічний стан затонулого суховантажу "Герої Арсеналу" був справним.