ua en ru

Рятувальники просять українців не виходити на тонкий лід

Рятувальники просять українців не виходити на тонкий лід Фото: У ДСНС радять перш ніж стати на лід, дізнатися про товщину льодового покриву

У ДСНС радять перш ніж стати на лід, дізнатися про товщину льодового покриву

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) закликає громадян утриматися від виходу на тонку кригу водойм, незважаючи на морозну погоду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

"У зв'язку зі зниженням температурних показників і морозною погодою на водоймах України почав формуватися льодовий покрив, товщина якого становить до 5 см та небезпечна. Саме тому ДСНС України закликає громадян не виходити на тонкий лід на ставках, річках та інших водоймах. Адже необдумана та необережна поведінка загрожує вашому життю", - йдеться в повідомленні.

Також рятувальники радять перш ніж стати на лід, дізнатися про товщину льодового покриву. Так, виходити на лід, що покриває водойму, можна при товщині льодового покриву 7 см; для обладнання ковзанки - не менше 10-12 см.

Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше 15 см; масове катання - 25 см; - для переправи вантажного автомобіля - 35-55 см, трактора - 40-60 см.

Нагадаємо, 2 січня, в результаті провалу під лід загинув житель Харківської області.