ua en ru

МНС Росії повідомило про українців на борту затонулого в Керченській протоці суховантажу

МНС Росії повідомило про українців на борту затонулого в Керченській протоці суховантажу Фото: суховантаж "Герої Арсеналу"

Рятувальники підняли на борт одного члена екіпажу затонулого суховантажу "Герої Арсеналу"

На борту затонулого в Керченській протоці суховантажу "Герої Арсеналу" знаходилося 9 українців. Про це повідомили в прес-службі МНС Росії.

Зокрема, за уточненими даними, на борту судна перебувало 12 членів екіпажу. Серед них 9 українців, 2 росіян і 1 грузин.

Також повідомляється, що рятувальники знайшли і підняли на борт судна "Армада Навігатор" одного постраждалого під час аварії суховантажу "Герої Арсеналу" з ознаками сильного переохолодження.

"У 05:34 було знайдено і піднято на борт судна "Армада Навігатор" 1 постраждалий в рятувальному жилеті з ознаками сильного переохолодження. Йому надана перша долікарська допомога", - йдеться в повідомленні.

Крім того, російські ЗМІ повідомляють, посилаючись на джерела, що знайдені ще 4 постраждали в рятувальних жилетах, проте погодні умови поки що не дозволяють підняти їх на борт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в акваторії Чорного моря зазнав аварії суховантаж Російської федерації "Герої Арсеналу". У зв'язку з несприятливими погодними умовами (морські хвилі сягають 3 м) і поривами вітру до 20 метрів на секунду проходження суден в районі попереднього катастрофи "не представляється можливим".