ua en ru

SpaceX уперше в історії вдруге запустила в космос одну ракету

SpaceX уперше в історії вдруге запустила в космос одну ракету Фото: Falcon 9 двічі успішно доставила на орбіту супутник

Falcon 9 стартувала з мису Канаверал і успішно доставила на орбіту супутник SES-10 для компанії з Люксембургу

Компанія SpaceX у п'ятницю, 31 березня, перша в історії запустила одну і ту ж ракету в космос вдруге. Про це повідомляє агентство Reuters.

Ракета Falcon 9 стартувала з мису Канаверал і успішно доставила на орбіту супутник SES-10 для компанії з Люксембургу, після чого приземлилася на платформу в Атлантичному океані.

Як пише агентство, повторний запуск ракети Falcon 9 повинен був підтвердити правильність теорії Ілона Маска, який назвав своєю метою здешевлення польотів у космос. Таким чином, повернення апарату вартістю 62 млн доларів означає зменшення вартості одиничних запусків.

Також у керівництві компанії SpaceX вказали, що розвиток технології зворотних кораблів наблизить дослідження інших планет, у тому числі і Марса.

Двома тижнями раніше SpaceX запустила свою ракету Falcon 9 з телекомунікаційним супутником EchoStar-23 з космодрому в американському штаті Флорида в 8:00 за київським часом.

Супутник EchoStar-23 призначений для передачі телевізійного сигналу Бразилії, на геостаціонарну орбіту. Повідомляється, що супутник розрахований на 15 років.

Нагадаємо, Маск буде працювати над технологією зв'язку мозку з комп'ютером.