ua en ru

SpaceX успішно відправила космічну вантажівку Dragon до МКС

SpaceX успішно відправила космічну вантажівку Dragon до МКС Фото: ракета Falcon 9 перед стартом

Перший ступінь ракети-носія успішно приземлився через 9 хвилин після старту

Компанія SpaceX Ілона Маска відправила ракету-носій Falcon 9 із вантажівкою Dragon до Міжнародної космічної станції на орбіті Землі. Про це повідомляє прес-служба компанії у своєму Twitter.

Зазначено, що запуск ракети здійснювався з космодрому на мисі Канаверал. Перший ступінь ракети-носія успішно приземлився через 9 хвилин після старту. Глава компанії Ілон Маск у своєму мікроблозі опублікував фотографію приземлення першого ступеня ракети.

Приблизно в цей самий час відбулося відділення другого ступеня, космічний корабель вийшов на орбіту, де повинен продовжити свій шлях до МКС.

Повідомляється, що на борту Dragon знаходяться вантажі для забезпечення життєдіяльності команди МКС і обладнання для проведення наукових експериментів.

Цей політ став 10-м у списку місій SpaceX за контрактом із NASA з доставки вантажів у космос на комерційній основі. Запуск ракети здійснювався зі стартового майданчика LC-39A у космічному центрі імені Кеннеді у Флориді, звідки стартували ракети під час здійснення програми польотів на Місяць "Апполон".

Нагадаємо, запуск Falcon 9 із вантажівкою повинен був відбутися ще 18 лютого, однак за 10 секунд до запуску його скасували через технічні проблеми.