ua en ru

SpaceX планує перший туристичний політ навколо Місяця в 2018 році

SpaceX планує перший туристичний політ навколо Місяця в 2018 році Фото: перший туристичний політ SpaceX навколо Місяця може відбутися у 2018 році

Туристи вже сплатили більшу частину суми, їхні імена не розголошуються

Американська космічна компанія SpaceX оголосила, що планує здійснити перший комерційний тижневий політ навколо Місяця наприкінці 2018 року двох туристів. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

"Ми раді повідомити, що SpaceX відправить дві приватні особи в політ навколо Місяця наприкінці наступного року", - йдеться в заяві.

У компанії зазначили, що туристи вже сплатили більшу частину суми усього польоту і в 2017 році вони почнуть проходити необхідні медичні тести і тренування.

Імена туристів на їхнє прохання не розголошуються.

Подорож планується провести на вантажному кораблі Dragon 2 (Crew Dragon), виводити його на орбіту буде ракета-носій важкого класу Falcon Heavy.

Наголошується, що це нові для SpaceX космічні апарати, які зараз ще перебувають у розробці і тестуються в пілотних режимах.

Перші польоти Dragon 2 і Falcon Heavy заплановано на 2017 рік.

Нагадаємо, 23 лютого вантажний космічний корабель Dragon американської компанії SpaceX за допомогою робота пристикувався до Міжнародної космічної станції.