ua en ru

SpaceX відклала запуск ракети з іспанським супутником

SpaceX відклала запуск ракети з іспанським супутником Фото: ракета SpaceX (facebook.com/SpaceX)

Компанії потрібен додатковий час для перевірки обтічника

Американська приватна компанія SpaceX відклала запуск іспанського супутника PAZ, перенісши його на 21 лютого 2018 року, через фінальну перевірку обтічника. Про це повідомляє прес-служба компанії в Twitter.

"Команді на (базі ВПС США) Ванденберг був потрібен додатковий час для перевірки обтічника. Вантажі й носій у порядку. Через вимоги, що пред'являються до місії, ми призначили запуск PAZ на 21 лютого", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що нова спроба запуску відбудеться з майданчика 4 East (SLC-4E) бази Ванденберг у Каліфорнії. Відділення супутника від ракети-носія Falcon 9 має відбутися на 11-й хвилині після запуску, після чого апарат вийде на низьку орбіту. Як очікується, компанія вестиме пряму трансляцію запуску 21 лютого.

У SpaceX також повідомили, що не будуть заново використовувати першу ступінь носія після запуску.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року SpaceX успішно запустила надважку ракету Falcon Heavy - найпотужніший із використовуваних на даний момент носіїв. Максимальна вантажопідйомність ракети - 63,8 тонн. У якості макета корисного навантаження був використаний вишневий Tesla Roadster глави компанії - Ілона Маска - з одягненим у скафандр виробництва SpaceX водієм-манекеном. Машина була успішно виведена на геліоцентричну орбіту. Один із трьох прискорювачів ракети розбився при посадці.