ua en ru

Творці Angry Birds впевнені, що після IPO в Гонконзі зможуть змагатися по капіталізації з Walt Disney

Фінський виробник відеоігор Rovio вирішив вийти на фондовий ринок Гонконгу в 2013 році. При цьому компанія ставить перед собою вельми амбітну мету - досягти такої ж ринкової капіталізації, як у Walt Disney. Чи зможуть "Злі пташки" злетіти так високо, залежатиме багато в чому від світової кон'юнктури.

Як повідомив у минулу п'ятницю фінській газеті Tekniikka & Talous директор з маркетингу Rovio Петер Вестербака, після IPO в Гонконзі виробник ігор розраховує досягти тієї ж ринкової капіталізації, що і Walt Disney, чиї акції оцінюються в 65,3 млрд дол. "Це наша мета. Не бачу причини, по якій ми не зможемо досягти таких же розмірів", - сказав він.

Цілком можливо, що така смілива заява виявиться правильною, але навряд чи все ж таки в 2013 році. За підсумками 2011 року Rovio розраховує збільшити виручку вдесятеро в порівнянні з минулим роком - з 10 млн до 100 млн дол. Таке швидке зростання вражає, але поки непорівнюване з оборотом Walt Disney, що склав за минулий фінансовий рік (закінчився 1 жовтня) майже 41 млрд дол.