ua en ru

Після створення "Національної вугільної компанії" скоротять понад 1 млн працівників, - джерела

Після створення "Національної вугільної компанії" скоротять понад 1 млн працівників, - джерела Фото: шахтарі (УНІАН)

В уряді не виключають скорочення понад 1 млн працівників вугільної галузі

Після створення "Національної вугільної компанії" скоротять понад 1 млн працівників вугільної промисловості. Про це РБК-Україна розповіли джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Відзначимо, 6 грудня на засіданні Кабміну затвердили проект розпорядження щодо створення держпідприємства "Національна вугільна компанія", якому спочатку передаються в управління 19 держшахт з 33. Всього в країні понад 150 вугільних шахт, з яких близько 85 знаходяться на непідконтрольній території. Підприємства, які не увійдуть до структури нової компанії, будуть ліквідовані.

Джерела РБК-Україна в Міненерго уточнили, що створення однієї юридичної особи з подальшою ліквідацією підприємств дозволить скоротити понад 1 млн працівників вугільної промисловості з фондом оплати праці 106 млн гривень. Крім того, у відомстві розраховують, що централізація дозволить заощадити близько 700 млн гривень на закупівлі обладнання для шахт.

У той же час міністр енергетики Ігор Насалик налаштований більш оптимістично.

"Ми переходимо до тієї форми управління, при якій кожна шахта повинна нести відповідальність за ефективність своєї роботи. Реструктуризація галузі дозволить відразу ж заощадити державі додаткові 1,5 млрд гривень", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив створення національної вугільної компанії, яка об'єднає 33 шахти, що дозволить проводити єдину політику держави в цій галузі.