ua en ru

Створення виробництва світлодіодної продукції є важливим завданням уряду, - Азаров

Важливим завданням українського уряду на сьогоднішній день є створення протягом двох-трьох років в Україні налагодженого виробництва української світлодіодної продукції. Про це на презентації світлодіодної техніки вітчизняного виробництва заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найголовніше наше завдання - за два-три роки створити власне виробництво світлодіодів, і тоді ми повністю забезпечимо не тільки себе, але, може, і наших сусідів візьмемо. У нас великий ринок є, поки ми знаходимося попереду інших країн, і треба цю перевагу зберегти", - сказав Азаров.

За його словами, керівництво існуючих нині в Україні трьох заводів-виробників енергозберігаючої світлодіодної освітлювальної техніки можуть бути впевнені в підтримці уряду, перш за все у формі замовлень.

Також Азаров підкреслив, що вже найближчим часом буде сформована довготривала програма цільового розвитку енергозберігаючої світлодіодної освітлювальної техніки з тим, щоб даний напрям активно розвивався надалі.

"Ми з вами знаходимося тільки на початку шляху. У нас є три підприємства, а треба тридцять три", - підкреслив прем'єр-міністр. Крім того, присутній не презентації голова Державного агентства з науки, інновацій і інформатизації України Володимир Семиноженко підкреслив, що на сьогоднішній день в Україні йде процес створення асоціації виробників світлодіодної продукції.