ua en ru

Створення нового освітнього простору розпочато у 144 школах України, - Зубко

Створення нового освітнього простору розпочато у 144 школах України, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Основні роботи по проекту школи завершать до кінця цього року

Створення нового освітнього простору у 2017 році розпочато у 144 школах України. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба уряду.

Так, за словами Зубка, у 2017 році в 144 школах України розпочато реалізацію проектів зі створення нового освітнього середовища "Новий освітній простір" (НОП).

"Серед джерел фінансування: кошти ДФРР (3,5 млрд грн), субвенція на формування інфраструктури ОТГ (1,5 млрд грн), субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій (4 млрд грн), освітня субвенція, місцеві бюджети, кошти митного експерименту", - повідомив Зубко.

Зазначається, що основні роботи по проекту школи завершать до кінця цього року. Лідерами серед областей, що вже розробили проекти, є Черкаська область - 29 шкіл, а також по 6 шкіл у Дніпропетровській, Полтавській і Сумській областях.

Зубко додав, що НОП представляє собою комплексну освітню стратегію для громади, що передбачає інклюзивну освіту, спортивно-культурну і дорожньо-транспортну інфраструктуру.

Нагадаємо, 14 грудня 2017 року Кабінет міністрів України затвердив концепцію "Нова українська школа".