ua en ru

Створення індустріальних парків в Київській обл. дозволить відкрити тисячі робочих місць, - Парцхаладзе

Створення індустріальних парків в Київській області дозволить відкрити тисячі робочих місць. Про це в інтерв'ю виданню "Апостроф" заявив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

"Одним з пріоритетних завдань розвитку Київської області зараз ми бачимо створення індустріальних парків. Необхідно створювати умови для відкриття нових підприємств і перенесення промисловості з інших регіонів, зокрема, з Києва. У столиці під промисловістю зайнято близько 5000 га. Якщо ми хоча б 1000 гектар перенесемо в регіон, то ці підприємства зможуть забезпечити тисячі робочих місць", - розповів Парцхаладзе.

За його словами, вже зараз в районах області триває пошук можливостей для здійснення переносу підприємств.

"Районні адміністрації вже отримали вказівки виробити пропозиції щодо земельних ділянок для розміщення індустріальних парків, зараз вже визначили 16 перспективних територій", - зазначив він.

При цьому, в ОДА переконані, що економіку області піднімуть не тільки індустріальні парки, але й активний розвиток туристичної інфраструктури, залучення інвесторів.

"В області, звичайно ж, потрібно розвивати освіту, соціальну сферу, інфраструктуру, туризм. Нам потрібно піднімати економіку, для цього займатися залученням грантів, створювати інвестиційні проекти, у тому числі з участю іноземного бізнесу. Нам треба своє інвестиційне бюро в структурі КОДА", - підкреслив Парцхаладзе.