ua en ru

Створення європейської системи ПРО йде за планом і скасовано не буде, - Керрі

Розміщення системи ПРО в країнах Східної Європи йде згідно з графіком і скасовано не буде, заявив держсекретар США Джон Керрі. Про це повідомляє Reuters. Заява Керрі прозвучала в ході його візиту до Варшави для зустрічі зі своїм польським колегою Радославом Сікорським.

"Буквально нещодавно, 28 жовтня, ми приступили до другої фази будівництва об'єктів, яку плануємо завершити до 2018 р.", - зазначив Керрі. Він також запевнив польський уряд, що початковий план створення системи ПРО не буде переглянутий і США завершить всі роботи в термін.

Крім того, у своєму виступі Керрі торкнувся теми торговельного партнерства між США і ЄС, а також шпигунського скандалу навколо прослуховування американцями лідерів європейських держав. "Посилення торговельних зв'язків відіграє, безперечно, позитивну роль для наших економік. І це дійсно окрема від деяких одіозних питань тема", - сказав глава Держдепу США.

Поїздка в Польщу була зроблена Керрі в рамках турне по Старому Світу. Напередодні він виступив у посольстві США в Саудівській Аравії, де особливо виділив роль Королівства як держави, що "перехопила мантію лідерства в арабському світі у Єгипту".