ua en ru

Створення антикорупційного суду може зайняти близько півроку, - нардеп 

Створення антикорупційного суду може зайняти близько півроку, - нардеп  Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Порошенко заявляв, що створення антикорупційного суду в Україні розпочнеться у 2018 році

Процес запуску антикорупційного суду може зайняти близько півроку. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради України журналістам повідомила представник президента у парламенті, народний депутат Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оскільки це частина судової системи не велика, я думаю, що півроку - виходячи з оптимістичних прогнозів, розуміючи, як будуть набиратися судді, як будуть проходити конкурси, як буде набиратися група міжнародних експертів", - заявила Луценко.

Нардеп нагадала, що процес запуску нового Верховного суду тривав більше року.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що у 2018 році в Україні розпочнеться створення антикорупційного суду.

"Цього року ми запустимо створення суду, і мій законопроект вже розглядається у Верховній Раді. Запрошую усіх вас до конструктивної роботи в рамках демократичних парламентських процедур для його успішного ухвалення. Після голосування в першому читанні буде час для удосконалення проекту з метою якомога ефективнішої роботи цієї інституції. Але також дотримуючись української Конституції, принципів українського суверенітету та законодавства", - зазначав Порошенко.