ua en ru

Союз Путіна і Трампа призведе до дипломатичної кризи, - The Telegraph

Союз Путіна і Трампа призведе до дипломатичної кризи, - The Telegraph Фото: Дональд Трамп

Найближчим часом Великобританія буде мати "дуже важкі" бесіди з Трампом за його підхід до Росії

Плани Дональда Трампа укласти союз з президентом РФ Володимиром Путіним у підтримці сирійського режиму призвели відносини між Британією і США на поріг дипломатичної кризи. Про це пише The Telegraph.

За словами британських чиновників, яких цитує видання, найближчим часом Великобританія буде мати "дуже важкі" бесіди з Трампом за його підхід до Росії.

Такі побоювання виникли після того, як Трамп у своєму першому після перемоги на виборах інтерв'ю заявив, що припинить надавати підтримку повстанцям в Сирії і подякував путіну за його "красиве" лист.

Чиновники МЗС Великобританії вважають, що переконати Трампа до важливості усунення сирійського президента Башара Асада від влади, буде "неймовірно важко", однак Лондон свою позицію з цього питання не змінить.

"Ми абсолютно чітко розуміємо, що у Асада немає місця в майбутньому Сирії. На його руках кров 400 тис. людей", - сказав представник МЗС.

З іншого боку, Трамп, можливо, змінить свою позицію, коли поспілкується з Путіним особисто, заявив інший джерело в МЗС Великобританії.

"Немає сумнівів, що він (Трамп) дивиться на Путіна як на людину, з яким він може вести бізнес. Коли він дізнається, що Путін не є раціональним або розумним хлопцем, він може змінити своє рішення", - зазначив він.

Нагадаємо, США не повинні відмовлятися від НАТО.