ua en ru

Сучасні методи утилізації нечистот

У всі часи проблема особистої та громадської гігієни стояла і продовжує стояти дуже гостро. Сучасна ж наука продовжує шукати різні варіанти переробки та усунення побутових і промислових відходів.

У всі часи проблема особистої та громадської гігієни стояла і продовжує стояти дуже гостро. Сучасна ж наука продовжує шукати різні варіанти переробки та усунення побутових і промислових відходів. Одним з досягнень в цій області є використання людиною найпростіших сапрофітних організмів, які живуть і харчуються виключно у згаданій середовищі. Такі засоби називаються біопрепаратами.

Наука і санітарія

Біопрепарат - це розчин або порошок для усунення неприємних запахів, розрідження твердих мас, усунення осадових фекалій, а також нітратів і фосфатів. Їх основні характеристики такі:

спори мікроорганізмів можуть знаходитися в препараті в активній або неактивній формі;
з неактивного стану сапрофіти переходять в активну тільки в живильному для них середовищі;
біопрепарати абсолютно безпечні для людей і тварин;

ці кошти мають різні варіанти дії: деякі починають діяти, як тільки потрапляють в призначене місце, для інших необхідно час для розчинення.

Одним з вітчизняних препаратів для видалення нечистот є біопрепарат «Водограй». Сплячі культури різних сапрофітних мікроорганізмів переробляють продукти життєдіяльності людини, тим самим очищаючи каналізаційні стоки і самі труби, позбавляючи їх від іржі та інших нальотів. А при регулярному використанні даного засобу для чищення вигрібних ям, воно запобігає замулювання дна і зменшує подальший витрата порошку при повторних чистках. Водограй купити можна як у офіційних представників компанії, так і в спеціалізованих інтернет-магазинах.

Особиста гігієна

Забезпечення гігієни та санітарних умов життя - багатоаспектний питання, яке стосується не тільки суспільного, а й, в першу чергу, особистої гігієни.

Обов'язок кожної людини стежити за чистотою рук і тіла, щоб уникнути розмноження хвороботворних бактерій та інфекцій та передачі їх іншим людям. Краще тому засіб - ретельне миття рук. У місцях громадського призначення, будь то вбиральні в кафе і ресторанах, в супермаркетах та інших приміщеннях, вже давно відійшли від звичайних мильниць, мило з яких має властивість швидко зменшуватися, розкисати, а то й зовсім пропадати. Сучасне рішення цієї проблеми - дозатор для мила. Завдяки йому, підприємство не тільки підтримує чистоту, а й зменшує власні витрати на дану статтю витрат і підвищує свою оцінку в очах клієнтів.