ua en ru

Сучасні методи очищення вигрібних ям

Сучасні методи очищення вигрібних ям

З проблемою очищення вигрібних ям зустрічаються багато власників присадибних ділянок. Основна перешкода - відсутність зручного під'їзду асенізаційного автомобільного транспорту до септика або вигрібної ями. У цьому випадку на допомогу приходять сучасні речовини для очищення нечистот - препарати, що містять мікроорганізми.

Види біопрепаратів

В основі біопрепаратів виступають живі бактерії, які забезпечують переробку стічних вод, фекалій на твердий, нешкідливий осад, вуглекислий газ і чисту воду.

Бактерії бувають:

• анаеробні, які розвиваються без доступу кисню, мікроорганізми переробляють стоки, освітлюють їх, а твердий продукт переробки осідає на дно резервуара. Анаероби застосовуються в герметичному септику або ямі. Їх результативність складає не більше 70%;

• аеробні, без доступу кисню бактерії не розмножуються і не виконують свого призначення. В добре вентильованих вигрібних ямах аеробні організми в змозі очистити до 90% стоків! В результаті переробки відходів і стічних вод утворюється кисень і мул, який можна використовувати як добриво на городі, в саду, винограднику, а воду - для поливу.

У середовищі власників присадибних будинків добре зарекомендував себе аеробний біопрепарат Водограй, що продовжує експлуатаційний період вигрібних ям, дворових туалетів, септиків. Він не тільки очищає і переробляє рідини, фекалії, тверді відходи, а й сприяє поліпшенню природного дренажу споруд, зниження нальоту на стінках, досить якісної очищення рідин, яку можна використовувати для поливу садово-городніх культур. Для прискорення протікання процесу переробки в резервуарі будь-якого типу застосовують біоактиватор - суміш аеробних і анаеробних мікроорганізмів зі спеціальними ферментами, що дозволяють прискорити розвиток бактерій і, як наслідок, активувати процес очищення.

Переваги застосування біологічних препаратів

Біопрепарат для вигрібних ям, вуличних туалетів та септиків має незаперечну перевагу перед хімічним способом їх очищення:

• нешкідливий для людини, навколишнього середовища і матеріалу конструкцій резервуарів, каналізаційних труб;

• якісно очищає від органічних відкладень не тільки септик, але і трубопроводи;

• знезаражує стоки, дезінфікує резервуар;

• сприяє усуненню неприємного каналізаційного запаху;

• очищає дренажні протоки, покращує природну фільтрацію, зменшує рівень нечистот в резервуарі; • знижує в'язкість донного осаду;

• регулярне застосування препарату з мікроорганізмами знижує кількісний показник відкачування нечистот в кілька разів;

• розщеплює нітрати, запобігаючи їх попаданню в грунт.

Спосіб застосування препаратів з мікроорганізмами нескладний: порошок або рідку консистенцію розводять в певній кількості чистої, без хлору, водою і виливають в септик або спускають через слив унітазу, промивши великою кількістю води. Використовуючи біопрепарати, у вас не буде більше виникати проблем з очищеннями вигрібних ям і труб!

Сучасні методи очищення вигрібних ям