ua en ru

Сукупний вантажообіг морських торговельних портів України в 2010 р. скоротився на 1,9% - до 107,6 млн т

Сукупний вантажообіг морських торговельних портів України в 2010 р. скоротився на 1,9% - до 107,6 млн т. Про це повідомив президент Асоціації портів України "Укрпорт" Геннадій Скворцов на засіданні ради асоціації в Одесі, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Г.Скворцова, в 2010 р. обсяг переробки експортних вантажів скоротився на 1,4% - до 61,7 млн т, імпортних - збільшився на 47% - до 10,5 млн т. Транзитний вантажопотік знизився на 8,8% - до 33,9 млн т. За його словами, зниження обумовлене світовою економічною кризою, зменшенням обсягів світової торгівлі і відповідно вантажопотоку морського транспорту.
Також, в 2010 р. доходи морських портів скоротилися на 0,6% - до 10,3 млн грн.
У свою чергу, голова Державної служби морського і річкового транспорту Сергій Крижанівський зазначив, що актуальним завданням на поточній момент для галузі є сформування її нової управлінської структури. Положення про Укрморрічфлот, яке розроблено відповідно до указу Президента і знаходиться зараз у нього на підписанні, покликане забезпечити делегування частини повноважень вищого міністерства, як самій службі, так і морським портам держави. За його словами, це може дозволити приймати більш оперативні та управлінські рішення, а також проводити ефективну інвестиційну та тарифну політику.