ua en ru

Радмін АРК: Прохід на пляжі загального користування для відпочиваючих і мешканців Криму буде безкоштовним і доступним.

Прохід на пляжі загального користування для відпочиваючих і жителів Криму буде безкоштовним і доступним. Таке рішення було ухвалене одноголосно на засіданні уряду АРК, яке провів голова Ради міністрів АР Крим Василь Джарти, передає прес-служба Радміну АРК.

За словами заступника голови Радміну Автономії Георгія Псарьова, при вході на пляж з відпочиваючих і жителів кримського півострова не стягуватиметься плата за послуги пляжного сервісу, що надаються. Він підкреслив, що це дозволить забезпечити всім гостям і жителям Криму право на вільний вибір послуг, що їм надаються.

Г.Псарьов повідомив про те, що органи місцевого самоврядування і райдержадміністрації повинні надати інформацію про вжиті заходи, пов'язані з доступністю пляжів і безкоштовним проходом, Комісії з питань готовності пляжних територій загального користування до курортного сезону 2010 року. Дана інформація повинна бути подана до 17 травня 2010 р.

"Виявляти правопорушення і забезпечувати захист прав громадян у разі стягування плати з них при вході на пляжі загального користування буде ГУ МВС України в Криму", - сказав Г.Псарьов.

Він відзначив, що без наявності дозволів і документів заборонено розміщення будов і споруд на пляжних і прилеглих до них територіях. А при виявленні таких незаконних заходів необхідно повідомляти у відповідні правоохоронні органи.

В ході засідання Республіканському комітету із земельних ресурсів АР Крим було дано доручення проводити роботу із виявлення фактів самовільного зайняття земельних ділянок, які розташовані на пляжних і прилеглих до них територіях.