ua en ru

Радмін АРК направить 500 млн грн субвенції з держбюджету на соціально-економічний розвиток Криму

Рада міністрів Криму розподілила 500 млн грн, які автономія отримає цього року на соціально-економічний розвиток як субвенції з державного бюджету, таким чином: на ремонт доріг, будівництво і реконструкцію шкіл, лікарень, дитячих садів, об'єктів культури. Про це повідомляє Головне управління інформації Ради міністрів АР Крим.
Голова Ради міністрів Криму Василь Джарти також наголосив, що незабаром Крим отримає ще 100 млн грн субвенції по лінії Міністерства житлово-комунального господарства України.
Міністр економіки Криму Світлана Верба, у свою чергу, зазначила, що Крим вперше за останні роки отримує таку значну суму на соціально-економічний розвиток.
Значна частина субвенції (понад 150 млн грн) буде направлена на ремонт доріг і вулиць загальною протяжністю 47 км.
Наприклад, в Сімферополі до кінця року відремонтують частину проспекту Перемоги, проспект Кірова, вулиці Леніна, Зої Жильцової, Гоголя, Жуковського, Російську, Севастопольську, Козлова, Желябова, Генерала Васильева, Героїв Сталінграду, Авіаційну, Дмитра Ульянова, Залеськую, Барикадну, Кечкеметськую, Куйбишева, Лермонтова, Крилова, Тарабукина, Ялтинську, 60 років Жовтня, бульвар Франка та інші, а також міст по Євпаторійському шосе.
Гроші підуть також на будівництво нової тролейбусної лінії в Сімферополі завдовжки 9 км (27 млн грн), реконструкцію міського каналізаційного колектора (15 млн грн), ремонт і газифікація десятків кримських шкіл і дітсадків, будівництво 24 нових котельних при школах, дитячих садах, лікарнях у всіх регіонах Криму.
Передбачено фінансування рекультивації полігону твердих побутових відходів в Гаспрі (44,3 млн грн), захист Лівадійського палацу від зсуву (10 млн грн), реставрація Будинку-музею Чехова в Ялті (2 млн грн).
Ще 99 млн грн направлять на покупку 144 одиниць техніки для комунальної підприємств, зокрема сміттєвозів, дорожнього пилососа, тракторних газонокосарок, вакуумної підмітально-прибиральної машини, бульдозера, самоскида, корчівника пнів, фрези для обрізання дерев.
На будівництво Будинку малятка в Сімферополі на 100 місць передбачено 6,2 млн грн. Впорядкування території будинку-музею Волошина в Коктебелі і будівництві нового сховища для музейних фондів обійдуться в 2,97 млн грн, а реконструкція головного корпусу Республіканського онкологічного диспансеру з установкою нового обладнання - в 11,7 млн грн.