ua en ru

Співвласник АТБ готовий на детекторі брехні відповісти на питання про фінансування тероризму

Депутати повинні бути матеріально забезпеченими, щоб не заробляти на життя підписанням законопроектів замовного характеру. Про це заявив співвласник торгової мережі магазинів "АТБ" Геннадій Буткевич, коментуючи законопроект №2689 "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ".

"Я вважаю, що депутат, зіпсований грошима, краще, ніж депутат, зіпсований їх відсутністю", - зазначив він.

Буткевич також заявив, що готовий відповісти на детекторі брехні на всі питання про фінансування тероризму і нібито існуючих російських акціонерів.

"Але за умови, що депутати, які підписалися під законопроектом, на детекторі брехні дадуть відповідь, скільки і у кого вони взяли грошей, за свій підпис під документом", - підкреслив він.

Нагадаємо, 22 та 23 квітня у Верховній Раді групою народних депутатів на чолі з Олегом Ляшко (Радикальна партія), були зареєстровані два законопроекти - "Про націоналізацію майна торгової мережі АТБ", а також "Про націоналізацію мережі магазинів "Фрешмаркет Брусничка"". Під цими законопроектами підписалися, зокрема, нардепи Дмитро Лінько, Артем Вітко, Оксана Корчинська, Андрій Лозовий (всі - "Радикальна партія"), Володимир Парасюк, Ірина Суслова, Андрій Іллєнко (позафракційні), Ігор Луценко та Сергій Євтушок ("Батьківщина"), Тетяна Чорновіл, Юрій Тимошенко та Михайло Гаврилюк ("Народний фронт"), Сергій Тригубенко ("Блок Петра Порошенко") і Семен Семенченко ("Самопоміч").