ua en ru

У Радфеді РФ заявили, що врахують "антиросійську спрямованість" оборонного бюджету США

У Радфеді РФ заявили, що врахують "антиросійську спрямованість" оборонного бюджету США Фото: Радфед Росії (flickr.com/photos/sf_press)

Радфед не може ігнорувати "подібні випади"

У Російській Федерації (РФ) врахують "антиросійську спрямованість" оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки, підписаного президентом США Дональдом Трампом у вівторок, 12 грудня. Про це сказав глава оборонного комітету Ради Федерації Віктор Бондарєв, передають російські ЗМІ.

Бондарєв заявив, що Радфед не може ігнорувати "подібні випади", а подібний підхід до формування американського бюджету є "свідченням серйозного ставлення до Росії"

"Американці відчувають нашу силу, бачать в нас у чомусь рівного, а в чомусь перевершує їх геополітичного суперника", - прокоментував глава Ради Федерації.

Нагадаємо, 12 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2018 й фінансовий рік. Трамп підписав закон про повноваження в галузі національної оборони, який визначає фінансування діяльності Збройних сил США. Відповідно до закону, базовий бюджет Пентагону складе 626 млрд доларів, 66 млрд виділять на підтримку військових операцій США за кордоном. Крім того, 4,6 млрд доларів пропонується виділити на підтримку союзників в Європі і країнах НАТО. На протиракетну оборону передбачено 4,4 млрд доларів, зокрема для захисту від загрози з боку Північної Кореї. Крім того, закон санкціонує передачу Україні летального зброї.