ua en ru

У Раді Федерації РФ заявили про підготовку "глобального удару" НАТО по Росії

У Раді Федерації РФ заявили про підготовку "глобального удару" НАТО по Росії Фото: Франц Клінцевич розповів про загрозу з боку НАТО

Саме для цього Альянс розміщує війська на колишніх радянських військових базах у Європі

НАТО, розміщуючи війська на колишніх радянських військових базах у Європі, готує плацдарм для глобального удару по Росії. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ із оборони та безпеки Франц Клінцевич, передає "Інтерфакс".

"У них є багато серйозних планів у рамках концепції так званого глобального удару. НАТО піднімає наші старі радянські бази у Прибалтиці, Румунії, Польщі, розставляє там людей", - зазначив він.

За словами Клінцевича, чисельність військових НАТО в цих країнах збільшилася в 19 разів. Водночас, підрахував він, в абсолютних цифрах це може бути не так уже й багато і небезпека невелика.

"Але, по суті, готується плацдарм, куди може бути поставлено обладнання та підготовлені майданчики для реалізації великих планів", - підкреслив сенатор.


Він додав, що російський Генштаб відстежує ситуацію, пов'язану з активністю НАТО поблизу кордону Росії.

"Звичайно, ми будемо перенацілювати (бойові засоби), просувати (війська) з урахуванням того, як розвивається активність НАТО. І, звичайно, це, перш за все, загрожує тим країнам, де знаходяться системи протиракетної оборони. Ми цього не приховуємо", - попередив Клінцевич.

На його думку, Росії не треба особливо турбуватися через дії НАТО поблизу російських кордонів.

"Так, вони активізувалися, причому більше нагнітаючи обстановку, намагаючись показати, що в Росії є якісь агресивні наміри", - констатував сенатор.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що, зміцнюючи свої позиції в Східній Європі, НАТО не шукає конфронтації з Росією.