ua en ru

У Раді Федерації РФ пригрозили Ердогану зробити" відповідні висновки" за підтримку України

У Раді Федерації РФ пригрозили Ердогану зробити" відповідні висновки" за підтримку України Фото: президент Туреччини Реджеп Ердоган

У Раді Федерації заявили, що дана заява Ердогана може ускладнити відносини з Росією

У Раді Федерації РФ пригрозили президенту Туреччини Реджепу Тайипу Ердогану зробити "відповідні висновки" за підтримку України. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Франц Клинцевич.

Таким чином Росія відреагувала на заяву Ердогана про підтримку України в питанні приналежності Криму. За словами Клинцевича, ця заява має протокольний характер, але може ускладнити відносини з Росією.

Зокрема, Ердоган заявив, що Туреччина і надалі має намір підтримувати Києв в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі і в питанні Криму, як у двосторонньому, так і багатосторонньому вимірах.

"Ми отримали ще одне підтвердження: наша "дружба" з Туреччиною має певні межі і досить умовна. Звичайно, далі протокольних слів про підтримку України Реджеп Ердоган навряд чи піде", - зазначив Клинцевич.

На думку Клинцевича, Ердоган прекрасно розуміє, що в такому випадку ризикує, оскільки російсько-турецькі відносини тільки-тільки почали налагоджуватися.

"Але слова - це далеко не завжди порожній звук. Таке враження, що турецький президент намагається виконати на одному роялі відразу кілька партій...Не сумніваюся, що на це вже звернули увагу в російському зовнішньополітичному відомстві, зробивши відповідні висновки", - сказав сенатор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Попрошенко в рамках візиту до США провів переговори з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.