ua en ru

Радник Гройсмана замішаний у фальсифікації справи про Смоленську катастрофу, - джерела

Радник Гройсмана замішаний у фальсифікації справи про Смоленську катастрофу, - джерела Фото: Єжи Міллер

Як зазначається, Міллер прийняв рішення про те, щоб слідство за фактом авіакатастрофи передали РФ

Радник прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Єжи Міллер був шефом комісії, що досліджувала катастрофу літака під Смоленськом, що сталася 10 квітня 2010 року. Так, під його головуванням наслідок передано росіянам, передає "Польське Радіо".

Як пише польська преса, саме Міллер "змусив" членів Комісії, щоб результат її роботи збігався з висновками російських чиновників.

Крім того, польська преса зазначає, що 28 квітня 2010 року відбулася зустріч Міллера з Комісією досліджень авіакатастроф державної авіації.

"Зберігся запис переговорів. Нинішній радник українського уряду переконував тоді польських фахівців, що образ їх роботи повинен бути дружний, злагоджений і в суспільстві не може породжувати сумнівів", - наголошується в повідомленні.

Так, на думку польських журналістів, під час засідання комісії заплановано поширення фальшивого образу смоленської авіакатастрофи.

"Саме на засіданні Комісії під керівництвом Міллера було прийнято рішення про те, щоб слідство передати росіянам", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща эксгумирует всіх жертв катастрофи під Смоленськом.